Od stredy sa začínajú v Jasnej MS juniorov v alpskom lyžovaní

25.02.2014 Liptovský Mikuláš

Jasná 25. februára (TASR) - Lyžiarske stredisko v Jasnej bude najbližších deväť dní patriť majstrovstvám sveta juniorov v alpskom lyžovaní. Na svetovom šampionáte sa zúčastní viac ako 300 mladých pretekárov a súťažiť budú vo všetkých alpských disciplínach.

Na najväčšom mládežníckom podujatí sa od stredy 26. februára do 6. marca predstavia pretekári z viac ako 40 krajín. Súťažiť budú vo všetkých alpských disciplínach (slalom, obrovský slalom, super-G, zjazd, superkombinácia a národná tímová súťaž). V minulosti sa na juniorských šampionátoch predstavilo viacero súčasných popredných pretekárov. Vďaka vyššej organizátorskej kvóte bude v Jasnej štartovať aj viacero slovenských pretekárov. V Nízkych Tatrách by zo slovenských nádejí nemali chýbať Petra Vlhová, Martin Bendík, Andreas Žampa či Matej Falat, ktorí sa v medzinárodnej konkurencii popasujú o čo najlepšie umiestnenie.

Juniorský šampionát slávnostne otvoria v utorok o 19:00 na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Otvárací ceremoniál spestrí kultúrny program, o ktorý sa postarajú miestni umelci vrátane folklórneho súboru. "Zahraničným výpravám sme chceli ukázať niečo domáce, niečo, čo je skutočne naše," povedal riaditeľ Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši René Devečka.

Súťažný program MS sa začne v stredu od 10:00 závodom super-G a superkombináciou mužov. V Jasnej sa doteraz konalo jedenásť pretekov Európskeho pohára, dve Svetové zimné univerziády, jedenkrát majstrovstvá Európy juniorov i majstrovstvá sveta juniorov a trikrát aj preteky Svetového pohára. MS v Jasnej budú zároveň jubilejným 75. ročníkom Veľkej ceny Demänovských jaskýň.
 

Vyberte región